Samfundet på tværs…

|

…af Ulla Thorup Nielsen…

En offerkultur der praktiserer kollektiv ansvarsløshed?

november 16th, 2014 at 23:04

Mentaliteten og kulturen virker til at være ret typisk for store dele af den offentlige sektor: Sundhedsvæsnet, ældreplejen, institutionsverden og ledighedssystemet. Der skal lig på bordet, før der sker noget. Og det virker også til, at det har udviklet sig til en form for “normal” – så det ikke er noget, ret mange stiller spørgsmålstegn ved. Undtagen medierne og de mennesker, det går ud over.

Melodien med skandalesager i medierne virker bare ikke særlig konstruktiv. For der ligger jo en masse personlige omkostninger for mange forud for, at det kommer så vidt. Der mangler et løbende forebyggende perspektiv. Og i stedet opstår der nogle offerkulturer, hvor der bliver dyrket kollektiv ansvarsløshed.

Det er den mentalitet og kultur, der eksisterer, så længe man i de miljøer og sammenhænge opfatter forandringsprocesser som en kollektiv personligt udviklende proces, hvor alt og alle, der kommer i nærheden, bliver taget som gidsler i processen – i stedet for at se det som et spørgsmål om at implementere og styrke en lidt mere seriøs opgaveorienteret samarbejdskultur.

» Her går det godt, send flere penge, af Anne Knudsen

» Personlig chikane og psykisk vold i ledighedssystemet 2009 – 2014

» Specialpædagogik og arbejdsmiljø på bostederne 2002 – 2007

» Overgrebene mod mennesker med diabetes 1 1989 – 2014

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>