Samfundet på tværs…

|

…af Ulla Thorup Nielsen…

Hvem vandt valget?

september 16th, 2011 at 9:15

Da jeg sent i aftes så partilederrunden ovenpå valgresultatet, sad jeg tilbage med spørgsmålet: Hvem vandt valget?

Da jeg så Helle Thorning og Villy Søvndal i deres glæde og sejrsrus over at have vundet regeringsmagten – så havde jeg oplevelsen af at se to tabere. For de tabte det parlamentariske flertalsvalg om deres økonomiske politik. De gik tilbage.

Lars Løkke og den siddende regering vandt det parlamentariske flertal om deres økonomiske politik – men tabte regeringsmagten.

Når vi har valg – handler det jo om flere ting. Der er selvfølgelig kampen om de eftertragtede taburetter, som fylder rigtig meget i valgkampen – men der er også det parlamentariske flertal. Og sammenhængen mellem de to resultater kan være mere eller mindre god. S og SF satsede alt på de eftertragtede taburetter – og det valg vandt de. Men opvejer den sejr det parlamentariske nederlag?

Ville de have vundet mere, ved at satse på den parlamentariske sejr, med nogle mere skarpe profiler? Det står jo hen i det uvisse. Men vælgeren belønnede de skarpe profiler: Enhedslisten, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance.

Hvem der vandt valgt?

Det vil de kommende forhandlinger vise…

» Valgresultat 2011

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>