Samfundet på tværs…

|

…af Ulla Thorup Nielsen…

Hvor alternativt er alternativ behandling?

juni 5th, 2011 at 22:40

Ordet alternativ behandling får ofte klang af noget, der er meget mere eksperimentelt end det reelt er. Måske fordi det er en gråzone, hvor alt der ikke er af vesterlandsk naturvidenskabelig oprindelse, bliver blandet sammen i en stor rodekasse.

Men reelt er der noget af det, der stadig går under navnet alternativ behandling, der har lange erfaringsbaserede traditioner bag sig – og som også rummer meget letforståelig logik, selvom det ikke er veldokumenteret i den vesterlandske videnskabstradition.

Zoneterapi og akupunktur har jo lange rødder bag ud i tiden, og bygger på mange generationers erfaringsbaseret viden og kendskab til kroppens nervebaner og deres sammenhæng med forskellige former for smerter og sygdomme.

Naturmedicin bygger på et stort kendskab til naturens indhold af helbredende og lægende stoffer – og har den fordel, at de er fri for mange af de bivirkninger, der findes i kemisk fremstillet medicin.

Det alternative vil gå af disse behandlingsformer, når de på et tidspunkt bliver beskrevet og dokumenteret i den vesterlandske videnskabstradition.

Tags: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>