Samfundet på tværs…

|

…af Ulla Thorup Nielsen…

Danske værdier…

marts 24th, 2011 at 18:22

Danmark er et yndigt lille land med en rummelig humanisme. Vi har plads til alle uanset køn, alder, tro, baggrund og handicaps. Under forudsætning af at man lige pakker sine normafvigende særheder sammen, så det ikke forstyrrer glansbilledet af dansk normalmenneskelig ufejlbarlighed.

Det er ikke ”pænt” at have en kronisk sygdom eller et handicap. Medmindre du bærer det ”pænt” og bestræber dig på at kompensere for ”fejlen” og fungere ”normalt”, så det ikke generer andre.

Det er ret skamfuldt at være mobbeoffer. Vi har selvfølgelig sympati for det – og tager afstand fra det. Men det virker nu lidt svagt – og mobberne kan jo ikke være tjent med at skulle have moralske tømmermænd og samvittighedsnag – eller blive udstillet som afstumpede mennesker.

Til gengæld er det ret tjekket at have stress. Det vidner om arbejdsomhed og engagement. Undtaget selvfølgelig hvis det er alvorligt – så er du et fjols, der ikke har styr på dit liv.

Alder er sådan set i orden. Under forudsætning af at du bevarer din nytteværdi og er yngre end din alder, så det giver håb om evig ungdom. Det affældige og grå giver os kvababbelser – og vi ved ikke, hvad vi skal bruge det til.

De der kommer hertil uden at kunne sproget og tror, at de bare kan tro på det, de vil. Ja de må tro om igen. Her har vi tankecensur – til gengæld hylder vi ytringsfriheden.

Arbejdsledige bryder vi os overhovedet ikke om. Det er en hån mod fremtidens vision om mangel på arbejdskraft. Og ingen er vel ledig uden grund? Et eller andet må der da være i vejen? Heldigvis har vi et godt system, der kan hakke godt og grundigt rundt i de arbejdsledige ”Selv’er”, indtil de finder ”fejlen”.

Intolerance? Ih nej. Det har vi ikke noget af overhovedet. Tværtimod så kan mennesker få alt den menneskelige reparationshjælp de vil have, så de kan blive gennemsnitsnormale og gå i et med tapetet og millimeterlighedens retfærdighed.

Alt vi gør, gør vi af humanistisk opofrelse for at afhjælpe menneskelige ”fejl”, så alle kan blive ”normale” og komme med i Familien Danmarks officielle familiealbum.

Og alle de der upolerede mennesker, med deres personlige særheder og unormale liv – ja – det er bare ikke til ”pænt” brug…

Danmark er en hyggelig lille nation med et lavt selvværd, en selvfed frelst tro på egne ”normale” værdier – og et stort behov for en menneskelig perfekt og ”pæn” overflade…

Tags: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>