Webdesign…

|

…af Ulla Thorup Nielsen…

Archive for the ‘Programmer’ Category

Installer Word Press på one.com

torsdag, december 30th, 2010

Word Press er en gratis blogeditor – med et væld at skabeloner og redigeringsmuligheder.

Fremgangsmåde:

Find installationsfilerne til Word Press (WP) HER. Download Word Press til din PC.

Vælg et navn til din blog, og opret en mappe på dit domæne med det navn. Eksempel: mappenavn: minblog -> blognavn: minblog.domænenavn.dk.

Brug en ftp uploader, og upload Word Press filerne til den mappe du har valgt. Være obs på at det kun er indholdet i den downloadede Word Press mappe, som du uploader. Det vil sige de tre mapper: wp-admin, wp-content og wp-includes + de filer der ligge i samme mappe – blandt andet index.php.

Når filerne er uploadet til din mappe, åbner du installationsproceduren fra din browser, ved at åbne den webstedsadresse du har valgt til din blog. Eksempel: minblog.domænenavn.dk. Herfra bliver du guidet gennem installationen – der er meget nem – og kun tager få minutter.

Til installationen skal du bruge:

Oprettelse af forbindelse til database:

Navnet på din MySQL database på one.com. Det finder du ved at logge ind på one.com – åbne phpMyAdmin – og klikke på linket databases.

Dit brugernavn – er dit domænenavn med _ i stedet for .. Eks: mitdomæne_dk

Din adgangskode til MySQL databasen finder du også på phpMyAdmin. Jeg kunne dog ikke helt få det til at fungere med det. Så jeg valgte at lave en ny adgangkode ved at åbne: Avanceret – på one.com menuen.

localhost – skal du ikke ændre ved.

Præfikset i det sidste punkt under installeringen bestemmer, hvordan filerne skal ligge i databasen. Det felt er sat til wp_ . Vælg i stedet et unikt navn: f.eks. min_ , navn_ , eller noget andet. Hvis du opretter flere Word Press blogs, eller andre funktioner, der lagrer informationer i din MySQL database – så bruges præfikset til at sortere hvilke data, der tilhører hvilke blogs og funktioner.

Titel og bruger login

Titel på din blog. Den kan ændres igen.

Vælg et brugernavn. Det skal du bruge når du fremover skal logge dig ind på din blog. Det navn kan ikke ændres igen.

Vælg derefter en adgangskode. Den skal du bruge når du logger på din blog. Den kan ændres igen.

Så skulle bloggen være klar til brug…

Drop down menu – med CoffeeCup

torsdag, november 26th, 2009
CoffeeCup er et gratis program til at lave menuer med drop down effekt.

Programmet er let at bruge – alle oplysninger redigeres i et brugervenligt lille program. Når menuen skal sættets ind på din hjemmeside, kan du aktivere og kopiere kildekoderne, der så sættes ind på siden.

Programmet har mange layoutmuligheder. Du kan ændre skrift, antal rækker, kolonner og niveauer, baggrundsfarve, størrelse på menufelter mm.

Være opmærksom på, at CoffeeCup menuer placerer sig det sted på siden – som du indstiller den til i CoffeeCup programmet – ikke det sted hvor du sætter den ind i kildekoden. Har du valgt en vis afstand fra toppen af dokumentet – så vil menuen placere sig der, uanset hvor i dokumentets koder du sætter den ind.

CoffeeCup kan downloades HER

FileZilla – ftp-uploader

fredag, november 20th, 2009
Til alle hjemmesideadresser (begynder med http://) hører der et ftp sted (begynder med ftp://). Navnet på hjemmeside og ftp sted er det samme (for eksempel http://minside.dk/ og ftp://minside.dk/)

Når du skal udgive de sider du har lavet til din hjemmeside – uploader du dem til ftp adressen / stedet.

FileZilla er en gratis ftp-uploader.

Uploaderen er nem at anvende – med simple og letforståelige brugerfunktioner. Når du har oprettet forbindelse til dit websted, viser FileZilla en oversigt over de mapper, sider og billeder, du har på siden. Du både slette og oprette mapper – og slette og uploade sider og billeder med FileZilla.

Download programmet HER

KompoZer – Web Editor

fredag, november 20th, 2009

KompoZer findes som gratis download, og er en god løsning, hvis du gerne vil have et hjemmeside program – men ikke har råd til at investere i de mere avancerede og dyre programmer.

Programmet er meget brugervenligt. Der kan købes et edb-hæfte om programmet – men det er også muligt at læse om programmets anvendelse på siden: “Ludvigs hjørne”.

Der kan være problemer med at uploade sider med diasshow og baggrundsbilleder. Så det er en god ide at bruge en ftp-uploader, til de mest grafiktunge sider.

Download programmet HER og læs mere HER