Webdesign…

|

…af Ulla Thorup Nielsen…

Archive for the ‘HTML’ Category

Fejl ved target i nogle frames

mandag, juli 12th, 2010
Af en eller anden grund – kommer jeg ud for, at target i nogle af mine framesæt ikke fungerer. Jeg kan simpelthen ikke finde fejlen.

Jeg oplever at linkene skal aktiveres i en bestemt rækkefølge for at få dem til at åbne i rammen.

Jeg har tjekket alt – hvad der kan tjekkes. Og jeg kan simpelthen ikke finde fejlen. Der er ikke noget i opbygningen, der er anderledes end ved mine andre rammer.

Men der må jo være noget der forstyrrer linkene?

Hvad kan forstyrre linkene – så de kun fungerer, når de åbnes i en bestemt rækkefølge?

Lysavis – KompoZer / Html

tirsdag, februar 2nd, 2010
For at indsætte en lysavis (rullende tekst eller billeder) i et KompoZer dokument, skal du bruge html koderne <marquee>tekst eller billede </marquee>. Se beskrivelse af hvordan du gør, på Kim Ludvigsens side.

Har du lidt kendskab til html – kan du redigere bredde, skriftstørrelse, skrifttype, baggrundsfarve mm – ved at bruge koden <marquee style=”width: 300px; color: #ffffff; og ?; “>.

Mailformular – omdirigering af side

mandag, januar 25th, 2010
Hvis du ønsker at omdirigere til en selvvalgt side – når mailen er sendt – i stedet for siden: “… kan ikke vise webstedet…” – skal du indsætte følgende koder, med URL adressen på den selvvalgte side, sidst i din form:

<input name=”redirect” value=”http://www.din hjemmeside.dk/navn på side.html” type=”hidden”>

Koderne er fundet på Matt’s Script Archive

Hvad er html og CSS?

søndag, januar 3rd, 2010

Html og CSS er begge kodesprog til at lave hjemmesider med. Forskellen er ikke så stor – men kan sige at CSS er en udvidelse af funktionsmulighederne i Html. Html handler om strukturen på siden – og CSS handler om layoutet.

Mange af koderne går igen fra Html til CSS. Ligesom med alle andre sprog – så er det muligt at klare sig med lidt til noget – og jo bedre du bliver, jo mere avanceret bliver det du kan skrive og beskrive med sproget.

Læs og lær det grundlæggende om Html – HER

Læs og lær det grundlæggende om CSS – HER

Mailformularer på hjemmesider hostet hos one.com

fredag, december 4th, 2009

Koder til formmail-script på servere hostet hos one.com kan ses på supportsiden – eller på denne hjemmeside.

Det er ikke muligt at bruge funktionen til vedhæftning af filer – i one.com’s formmail script. (Jeg har spurgt supporten)

Se koder til en enkel formmail HER

Pop up vinduer

lørdag, november 28th, 2009
Med EchoEcho.com kan du lave pop up vinduer på en meget nem måde. I en formular indtastes adressen på den side der skal poppe up, størrelse og udseende på pop up vinduet – derefter generes html koderne for vinduet, som du kan kopiere og sætte ind på din side.

Se formularfunktionen HER.

Rent layoutmæssigt bliver linket til pop up vinduet vist som almindelig tekst med understregning på din side.

Princippet kan være godt at bruge, hvis der er behov for at beholde hovedsiden åben – samtidig med at det nye billede bliver vist. Det kan for eksempel være i et stykke tekst – hvor der er henvisninger til andre sider.

Det kan også lade sig gøre at lægge et pop up vindue ind i sidebjælken på din blog på blogspot. Det gøres ved at indsætte et Gadget af typen Html / Java Script – og sætte koderne ind i det.