Webdesign…

|

…af Ulla Thorup Nielsen…

Installer Word Press på one.com

december 30th, 2010 at 11:11

Word Press er en gratis blogeditor – med et væld at skabeloner og redigeringsmuligheder.

Fremgangsmåde:

Find installationsfilerne til Word Press (WP) HER. Download Word Press til din PC.

Vælg et navn til din blog, og opret en mappe på dit domæne med det navn. Eksempel: mappenavn: minblog -> blognavn: minblog.domænenavn.dk.

Brug en ftp uploader, og upload Word Press filerne til den mappe du har valgt. Være obs på at det kun er indholdet i den downloadede Word Press mappe, som du uploader. Det vil sige de tre mapper: wp-admin, wp-content og wp-includes + de filer der ligge i samme mappe – blandt andet index.php.

Når filerne er uploadet til din mappe, åbner du installationsproceduren fra din browser, ved at åbne den webstedsadresse du har valgt til din blog. Eksempel: minblog.domænenavn.dk. Herfra bliver du guidet gennem installationen – der er meget nem – og kun tager få minutter.

Til installationen skal du bruge:

Oprettelse af forbindelse til database:

Navnet på din MySQL database på one.com. Det finder du ved at logge ind på one.com – åbne phpMyAdmin – og klikke på linket databases.

Dit brugernavn – er dit domænenavn med _ i stedet for .. Eks: mitdomæne_dk

Din adgangskode til MySQL databasen finder du også på phpMyAdmin. Jeg kunne dog ikke helt få det til at fungere med det. Så jeg valgte at lave en ny adgangkode ved at åbne: Avanceret – på one.com menuen.

localhost – skal du ikke ændre ved.

Præfikset i det sidste punkt under installeringen bestemmer, hvordan filerne skal ligge i databasen. Det felt er sat til wp_ . Vælg i stedet et unikt navn: f.eks. min_ , navn_ , eller noget andet. Hvis du opretter flere Word Press blogs, eller andre funktioner, der lagrer informationer i din MySQL database – så bruges præfikset til at sortere hvilke data, der tilhører hvilke blogs og funktioner.

Titel og bruger login

Titel på din blog. Den kan ændres igen.

Vælg et brugernavn. Det skal du bruge når du fremover skal logge dig ind på din blog. Det navn kan ikke ændres igen.

Vælg derefter en adgangskode. Den skal du bruge når du logger på din blog. Den kan ændres igen.

Så skulle bloggen være klar til brug…

Tags: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>