Samfundet på tværs…

|

…af Ulla Thorup Nielsen…

Er standardiserede regler for gode og dårlige liv et udslag af dobbeltmoralsk hykleri?

oktober 27th, 2012 at 17:49

Kan man påberåbe sig at gå ind for menneskerettighedernes erklæringer om menneskers ligeværdige eksistensberettigelse på tværs af køn, race, alder religion osv. – uden samtidig at tage afstand fra enhver form for standardiserede regler for gode og dårlige liv?

Det menneskeligt ligeværdige reduceres, hver gang vi definerer en standard for gode og dårlig liv.

Så grundlæggende bygger hele vores samfund på en stor omgang dobbeltmoralske og hykleriske regler, regulativer og lovgivninger af etik og grænser for: at give og tage liv; kategorisering af gode og dårlige liv; at normsætte forskelsbehandling af mennesker alt efter “point” på den menneskelige “værdiskala” – når vi samtidig påberåber os, at vi om samfund tilslutter os menneskerettighedernes erklæringer om menneskers ligeværdige eksistensberettigelse?

» Dansk forkælethed eller muslimsk kultur?, af Ricardt Riis

» Repræsenterer menneskerettighederne et universelt menneskesyn?

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>