Samfundet på tværs…

|

…af Ulla Thorup Nielsen…

Blogkultur – og kampen om ordet…

juni 16th, 2011 at 16:16

Der skrives og blogges som aldrig før. Ordene flyder på nettet. Med udviklingen indenfor den digitale kommunikation, har mange fået en “stemme” i verden.

Eller har de?

Mange “stemmer” drukner i mængden af “stemmer”. Blogkulturen kan let få karakter af: Kampen om ordet…

Det er de ressourcestærke og velformuleredes paradis. De der i forvejen har svært ved at komme til orde, har ikke fået det lettere med de digitale muligheder.

Er det godt for demokratiet?

Det har brudt de etablerede mediernes monopol, så flere synspunkter finder vej til “dagens lys”. Men det er nødvendigvis ikke de repræsentative synspunkter, der florerer på nettet.

Det kan blive en sovepude for demokratiet, hvis den digitale mulighed bliver opfattet som en mulighed for alle. Så hægtes mange af i de offentlige debatter, og afstanden mellem de ressourcestærke meningsaktører og den øvrige befolkning kan blive meget stor.

En tendens der er meget udpræget indenfor den politiske verden, hvor den hurtige enkeltsagspolitik har overtaget de mere langsigtede perspektiver.

Det har medført en stigende afstandstagen til “spillet” i den politiske verden, der virker fjern fra mange menneskers hverdagsliv og opfattelse af, hvad der er relevante problemstillinger.

Læs eventuelt indlæggene:

Tid til eftertanke… (På Kultur- og livsvinkler)

Digitalt demokrati?

Digital videndeling

Tags: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>