Kommunikation & IT…

|

…af Ulla Thorup Nielsen…

Psykisk vold og personlig infiltration på digitale netværk?

december 2nd, 2016 at 9:58

Hvad der foregår i hovedet på andre, kan vi ikke altid beskytte os selv imod.

Og vi kan være uheldige og ramle ind i mennesker på de digitale netværk, der tilsyneladende har utrolig svært ved at administrere, sortere og bibeholde noget realisme mellem “fysisk virkelighed” – digital videndeling – og andre mennesker på de digitale netværk? Det står jeg så noget uforstående overfor. Og spørgsmålet er også, om det er helt så uskyldigt, som mennesker nogle gange vil påberåbe sig?

Men noget af det, vi kan ramle ind i, kan få karakter af psykisk vold og grov chikane.

Hvad mennesker roder med dem selv på deres profiler? Det kan vi ikke kontrollere eller vide noget om. Det må jo være op til den enkelte at administrere etikken for sig selv, og det der foregår på deres profiler.

Men vi er ret “ubeskyttede” på de digitale netværk. Alt kan blive brugt og misbrugt til stort set hvad som helst. Det er kun etikken, der sætter grænser for, hvad der kan foregå. Og den kan vi nødvendigvis ikke slå vores lid til. For det kræver en fælles etik.

Og den problemstilling, der er sætter grænserne for i hvad, der kan foregå på de digitale netværk, er menneskers manglende evne til at administrer etikken og den normalmenneskelige realisme.

Og det gælder nok stort set alle netværk. Mennesker “forglemmer sig selv”? Overfortolker, misfortolker – drager konklusioner, der ikke er menneskelig realistiske.

» Volden på Facebook

» Digital netværkskommunikation – muligheder og begrænsninger?

» Åbenhed og forråelse?

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>